Pain Management av Patofysiologi

Visceral smärta stimuleras genom att utöka och muskelsammandragning. Visceral smärta är ofta framställs som allmän värk eller pressning. Ibland visceral smärta kan stråla ut till andra områden i kroppen, vilket gör det svårt att lokalisera platsen. Övre buksmärta induceras genom foregut strukturer (magsäck, tolvfingertarm, lever och bukspottkörtel). Periumbilical smärta orsakas på grund av Midgut strukturer (tunntarmen, proximala kolon och tillägg). Även nedre buksmärtor orsakas på grund av Hindgut strukturer (distala kolon och GU-tarmkanalen).

World Congress of Pain föreslår att användningen av oxykodon, en etablerad, modern syntetisk opioid, ett morfin som förening, kan vara mer givande på hantering visceral smärta än morfin själv.

Resultaten, i överensstämmelse med klinisk erfarenhet, visar för första gången stora skillnader mellan oxykodon och morfin vid behandling av visceral smärta, föreslår att substansen kan användas för denna typ av smärta.

Dagens paineurope Newswire ger en översikt av försvagande tillstånd av visceral smärta, avser studien lagets princip för att utföra forskning och en diskussion med att innebörden av resultaten i klinisk praxis.